Mer Pengar
En blogg från c.nu

Appar för privatekonomin

7 februari, 2022 - 11:20Inga kommentarer

Det är kanske mest pedagogiskt men det är samtidigt också lite krångligt att använda papper och penna till allt. Mobilen har vi alltid med oss och den kan vara hem för mängder av fiffiga appar av olika slag.

Självklart finns det ett antal appar för privatekonomi, sparande och investeringar. Här tänkte jag skriva lite om fem av de mest populära just nu. Kanske använder du redan en av dem. Kanske är alla nya för dig? Hur som helst tror jag att du kan ha en del nytta av apparna.

Dreams

Med Dreams kan du skapa olika sparmål (drömmar) och sedan börja spara pengar till dem i appen. Du ställer in hur mycket du vill spara och hur länge du vill spara. Du kan sedan lägga till automatiska överföringar och olika hacks för att spara till din dröm. En liten nackdel är att du sparar på ett vanligt sparkonto med minimal ränta. En annan nackdel är att Dreams debiterar dig 10 kr varje månad du använder tjänsten. Jag använde Dreams tidigare, men valde att avsluta när de började ta ut pengar för tjänsten.

Mina tjänster

Du har säkert en väldig mängd tjänster som tickar i hushållet. Det kan handla om allt från el till streaming och mobilabonnemang. Har du koll på alla? Med Mina tjänster får du koll och du får dessutom ta del av erbjudanden om billigare/bättre tjänster direkt i appen. 

Spara kvittot

Papperskvitton är lite knöliga. De är dessutom inte särskilt miljövänliga. Ett bra alternativ är appen Spara kvittot. Med den här appen får du dina kvitton (dock inte alla affärer) digitalt i mobilen så att du alltid har dem nära till hands.

Nowo

Med Nowo sparar du till pensionen på ett enkelt och nästan lite roligt sätt. Du sparar dock på ett investeringssparkonto (ISK) så du är fri att ta ut dina pengar när du vill, vilket du ju inte kan när det gäller den vanliga pensionen. Hos Novo kan du göra engångsinsättningar, insättningar varje dag (automatiskt), få pengar varje gång du handlar något samt varje gång du genomför en enkät. Nowo är en app som jag själv använder.

Zlantar

Zlantar är en app för att se löpande inkomster och utgifter. Den kan alltså hjälpa dig att skapa en budget och följa upp en budget. Koppla dina bankkonton, kort och liknande för att få en bild av hur din ekonomi ser ut och vad du kan göra för att förbättra den.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...