Mer Pengar
En blogg från c.nu

Mer pengar för dig

4 februari, 2022 - 13:55Inga kommentarer

Du har kommit till webbplatsen Mer Pengar. Det du serveras här är ett antal konkreta tips och strategier som du kan använda för att få just mer pengar. Jag har delat in mina tips i tre kategorier, nämligen Sparande, Investerande och Extraknäck. 

Med mina tips hoppas jag att du kan få lite mer i plånboken, lite mindre månad i slutet av lönen, möjlighet att spara och investera på sikt med mera.

Med några snabba klick kommer du till mina olika sidor med tips för mer pengar.  Jag tänkte dock bjuda på några guldkorn redan här på förstasidan. Här är mina tre bästa tips för mer pengar. Kanske tycker du att de är utmärkta, kanske inte. Kanske kan du använda dem direkt, kanske inte. Oavsett vad är det okej - sparande är något individuellt!

Tips 1: Börja med ett köpstopp

Med ett köpstopp sparar du automatiskt pengar direkt. Så fort du stoppar börjar du också spara pengar. Det här spartipset är verkligen genialiskt i sin enkelhet. 

Att tipset är enkelt betyder inte att det inte går att anpassa på olika sätt. Första gången du tar ett köpstopp kanske du väljer en kortare tidsperiod (exempelvis en vecka) och nöjer dig med att sluta handla annat än mat. 

Nästa gång kanske du väljer ett längre köpstopp och väljer att vara striktare med vad du får köpa. En del av dem som har anammat det här tipset väljer att ha köpstopp på ett halvår eller ännu mer.

Tips 2: Se till så att du har en buffert

Om du saknar en buffert kan oförutsedda händelser bli otroligt dyra. Utan sparade pengar på ett konto du enkelt kommer åt kanske du måste låna på ett eller annat sätt, och det kan bli dyrt. 

Med en buffert kan du låna av dig själv. Det är i princip kostnadsfritt. Det du tar av din buffert fyller du sedan på löpande tills saldot är fullt igen.

Men hur mycket ska man ha i buffert? Det är individuellt men som tumregel kan sägas 2-3 månadslöner. En snabb sökning på nätet ger mer information om detta.

Tips 3: Låt dina pengar arbeta för dig

Det bästa och enklaste sättet att få mer pengar är att se till att dina pengar arbetar för dig. Om dina pengar ger dig löpande avkastning får du faktiskt en passiv inkomst utan att du behöver göra någonting!

Vilka sätt du använder för att få dina pengar att arbeta för dig är något du ska bestämma själv. Några exempel är aktier och fonder, men det finns många fler sätt än så att få avkastning på dina pengar.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...